Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Λικέρ φράουλας με ωρίμανση – ρουμπινί και ελαφρύ



Υλικά:
1 κιλό ώριμες φράουλες
1 λίτρο τσίπουρο ή 1/2 λίτρο τσίπουρο και 1/2 λίτρο ούζο
2 κουταλιές σιρόπι γρεναδίνη (προαιρετικό, έχει χρώμα από μόνο του)
3&1/2 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε βαθύ πυρεξάκι, προσθέτουμε το ποτό και τη γρεναδίνη και αν θέλουμε ένα φυλαράκι δυόσμο ή μέντα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για δύο μέρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε εκτός ψυγείου για άλλες δύο μέρες σκεπασμένο μ΄ένα τούλι. Ανακατεύουμε κάπου κάπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος αφαιρούμε τις φράουλες και σουρώνουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι του λίτρου. Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται με θρυμματισμένο πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου