Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών



Συστατικά


450 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης (Διάλεξε όποιο ζυμαρικό σου αρέσει καλύτερα)
200 γρ μανιτάρια (προτίμησε τα φρέσκα)
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. πελτέ
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Παρμεζάνα ή όποιο τριμμένο τυρί επιθυμείς για γαρνίρισμα
Αλάτι και Πιπέρι


Τρόπος μαγειρέματος


Ψιλόκοψε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
Βάλε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρε τα λαχανικά σου (κρεμμύδι,καρότο, σκόρδο) μαζί με τα μυρωδικά σου και λίγο αλάτι
Πρόσθεσε τα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα και τον πελτέ και άφησε για ακόμη πέντε λεπτά.
Σβήσε την σάλτσα σου με το κρασί και πρόσθεσε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Άσε την σάλτσα να πάρει βράση περίπου 10 λεπτά.
Βράσε τα ζυμαρικά σου και συνόδευσέ τα με την σάλτσα μανιταριών και τριμμένο τυρί


πηγή tlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου