Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Μάφινς (muffins) φράουλας
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ μαργαρίνη λιωμένη
4 αβγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
muffins fraoulas1 φλιτζάνι πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες
4 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο και μετά τα αβγά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πολτό φράουλας και το γιαούρτι, το αλάτι και τις βανίλιες. Αφήνετε να χτυπηθούν καλά και συνεχίζετε με το αλεύρι και το μπέικιν και αφήνετε να ξαναχτυπηθούν μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι τις θήκες για τα muffins. Τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι από τις θήκες. Βάζετε μέσα σε κάθε θήκη μια κουταλιά της σούπας ζύμης και από πάνω βάζετε ένα μικρό κουταλάκι μαρμέλαδα. Σκεπάζετε με μια ακόμη κουταλιά της σούπας ζύμης.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Γίνονται και χωρίς την γέμιση μαρμελάδας, αλλά σε αυτή την περίπτωση αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης σε 2 φλιτζάνια.


Από το dietup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου