Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Χοληστερόλη(χοληστερίνη) στην παιδική ηλικία



Εδώ είναι μερικά παραδείγματα υγιεινών τροφίμων για να δίνετε στο παιδί σας.
* Για πρωινό: φρούτα, δημητριακά, αλεύρι βρώμης, και το γιαούρτι είναι από τις καλές επιλογές για πρωινό. Χρησιμοποιήστε άπαχο γάλα ή 1% και όχι πλήρες ή γάλα 2% (μετά την ηλικία των 2, ή, όπως συνέστησε ο γιατρός σας).
* Για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο: Ψήστε ή κάντε στη σχάρα τα τρόφιμα αντί να τα τηγανίζετε . Χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής αλέσεως για να κάνετε υγιέστερα σάντουιτς. Επίσης, δίνετε στο παιδί σας κράκερ ολικής αλέσεως με σούπες, τσίλι, και στιφάδο. Να ετοιμάζετε ζυμαρικά, φασόλια, ρύζι, ψάρι, πουλερικά χωρίς πέτσα, ή άλλα πιάτα. Πάντα σερβίρετε φρέσκα φρούτα (με το δέρμα) με τα γεύματα.
* Για σνακ: Φρούτα, λαχανικά, ψωμί, δημητριακά είναι καλά σνακ για τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν τα αναψυκτικά και τα ποτά φρούτων.


Η αρχική θεραπεία για τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο καρδιακών παθήσεων είναι η διαχείριση του βάρους και βελτίωση της διατροφής. Αλλά κάποια παιδιά από την ηλικία των 8 θα πρέπει να αρχίσουν φαρμακευτική θεραπεία. Τα φάρμακα αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση της χοληστερόλης με στατίνες . Ένα από αυτά τα φάρμακα, το Pravachol, έχει ήδη εγκριθεί από την FDA για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί σε οικογένειες με γενετική προδιάθεση για υψηλή χοληστερόλη.


Τα επίπεδα της χοληστερόλης του παιδιού θα πρέπει να επανελεγχθούν και να παρακολουθούνται μετά τις διαιτητικές αλλαγές και / ή την φαρμακευτική αγωγή.


Πηγή : Food.gr με πληροφορίες από www.webmd.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου