Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Μπαρμπούνια με ντομάτα







Υλικά (για 2 άτοµα)
• 4 µπαρµπούνια µέτρια
• 6 µέτριες ντοµάτες ξυσµένες
• 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
• 1 πρέζα µαϊντανό ψιλοκοµµένο
• 1 κλαδάκι φασκόµηλο
• αλάτι
• πιπέρι

Ετοιµασία
1. Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά τα µπαρµπούνια, τα αλατίζετε µέσα-έξω και τοποθετείτε στην κοιλιά του καθενός λίγο φασκόµηλο.
2. Ρίχνετε την ντοµάτα µε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και την αφήνετε να βράσει µέχρι να πιει τα υγρά της. Προσθέτετε τα ψάρια και τα τηγανίζετε για 5 λεπτά από κάθε µεριά.
3. Κόβετε το βούτυρο σε φέτες και βάζετε από µία πάνω σε κάθε µπαρµπούνι, αφήνοντάς το να λιώσει. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε αµέσως µε µαϊντανό και τριµµένο πιπέρι.


Της Μυρσίνης Λαµπράκη


ΑΠΟ www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου