Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Λαχανικά στο φούρνο με κρούστα από παξιμάδι και γραβιέρα




Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 σελινόριζα
• 4 καρότα
• 2 πατάτες
• 1 φινόκιο
• 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. µουστάρδα
• 5 κρίθινα παξιµάδια
• 1 φλιτζ. καρύδι ψιλοκοµµένο
• 2 φλιτζ. γραβιέρα τριµµένη
• 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι


Ετοιµασία
1. Κόβετε σε µέτρια κοµµάτια τη σελινόριζα, τα καρότα, τις πατάτες και το φινόκιο και τα τοποθετείτε σε ένα µεγάλο µπολ µαζί µε το µαϊντανό. Πασπαλίζετε µε το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε µε το ελαιόλαδο και τη µουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε σε ένα πυρέξ.
2. Εν τω µεταξύ φτιάχνετε την κρούστα ως εξής: σε ένα µπολ θρυµµατίζετε τα παξιµάδια και προσθέτετε το καρύδι και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε και ρίχνετε το µείγµα επάνω από τα λαχανικά.
3. Περιχύνετε µε το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180°C για 45-50 λεπτά έως ότου σχηµατιστεί µια πυρόξανθη τραγανή κρούστα.




Της Μυρσίνης Λαµπράκη

ΑΠΟ www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου