Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Κέικ Λεμόνι

Συστατικά
1 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
¼ του φλιτζανιού καθαρισμένους και ψημμένους ηλιόσπορους
1 ½ κ.γ. Baking powder
½ κ.γ. Baking soda
¼ κ.γ. Αλάτι
1 φλιτζάνι sour milk (δηλαδη ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και ½ φλιτζάνι γάλα)
¼ του φλιτζανιού σπορέλαιο
2 βανίλιες
2 κ.σ. Ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. Χυμό λεμονιού
4 μεγάλα αυγά (τα δύο μόνο για τα ασπράδια)
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη




Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 180.
Ανακάτεψε το αλεύρι, το αλεύρι ολικής άλεσης, τους ηλιόσπορους, το baking powder, την baking soda και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακάτεψε το sour milk, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι
Χτύπα τα αυγά, τα ασπράδια και την ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ στην υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά
Ξεκίνα να προσθέτεις σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, ενώ ενδιάμεσα ρίχνε σιγά σιγά και το sour milk με τα υπόλοιπα υλικά
Ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήσε για 35-40 λεπτά.



215 θερμίδες


ΠΗΓΗ TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου