Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τιραμισού με μάνγκο και ρούμι




Υλικά για 8 μερίδες


225γρ κρεμώδες τυρί
200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σαντιγί λάιτ
1/3 της κούπας νέκταρ από μάνγκο
40ml ρούμι
36 μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 μάνγκο καθαρισμένα
50ml λευκή σοκολάτα


Προετοιμασία (25 λεπτά)


Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την σαντιγί. Σε ένα τρίτο σκεύος ανακατέψτε το νέκταρ μάνγκου με το ρούμι και ποτίστε σε αυτό τα πτι μπερ.


Καλύψτε τον πάτο ενός ταψιού με τα μισά πτι μπερ, προσθέστε το μισό μίγμα του τυριού με το γιαούρτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέστε τα ¾ των μάνγκο κομμένα σε κομματάκια. Από πάνω προσθέστε τα υπόλοιπα πτι μπερ, το υπόλοιπο μίγμα τυριού και την σοκολάτα. Καλύψτε το ταψάκι και βάλτε το στο ψυγείο για 6 ώρες. Στη συνέχεια χωρίστε σε 8 κομμάτια το γλυκό.


Θρεπτική αξία (ανά κομμάτι): 393 θερμίδες, 20γρ. λιπαρά.


Γράφει: Γιαννιτσοπούλου Kάλλια, Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


ΠΗΓΗ  www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου