Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Σαλάτα με ροδάκινο, πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα

Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 µατσάκι ρόκα
• 2-3 µεγάλα ροδάκινα σε λεπτές φέτες
• 2 φέτες πεπόνι σε λεπτές φέτες
• 12 φέτες προσούτο
• 2 µεγάλες µπάλες µοτσαρέλα
• 8 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.τ.σ. ξίδι µπαλσάµικο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Ετοιµασία
1. Πλένετε τη ρόκα, αποµακρύνετε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάτε µόνο τα δροσερά φύλλα. Μοιράζετε το πεπόνι σε έξι πιάτα και από πάνω βάζετε τα ροδάκινα.
2. Στη συνέχεια απλώνετε τη ρόκα και από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιάτο. Σπάτε τη µοτσαρέλα (µε το χέρι) σε κοµµάτια και την σκορπάτε από πάνω.
3. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνετε, χτυπάτε καλά και περιχύνετε τις σαλάτες. Προσθέτετε λίγο ακόµα φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε αµέσως.


Χρόνος προετοιμασίας: 20
Θερµίδες: 387



ΑΠΟ www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου