Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Πρωινό 5 αστέρων: Βάφλες με κρέμα τυριού (κρέμα τσιζ-κέικ) και φράουλες


Υλικά:
Μια συσκευασία έτοιμες βάφλες από το σούπερ μάρκετ
500γρ φρέσκες φράουλες
λίγο σιρόπι φράουλα ή λίγο γλυκό του κουταλιού φράουλα


Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο τυρί κρέμα light
bafla me fraoules1 κρέμα στιγμής (για παγωμένο γάλα) με γεύση βανίλια
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού


Εκτέλεση
Φτιάχνετε αρχικά την κρέμα (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ): Χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα με το εβαπορέ και την κρέμα στιγμής, και μόλις αφρατέψει ρίχνετε το τυρί κρέμα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνετε να χτυπηθούν καλά ώστε να έχετε μια αφράτη κρέμα. Ψιλοκόβετε λίγες φρέσκες φράουλες και τις ρίχνετε μέσα στην κρέμα σας, ανακατεύετε απαλά και βάζετε την κρέμα σας στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ζεσταίνετε για λίγο τις βάφλες σας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια τοστιέρα (το ιδανικό είναι να είναι λίγο τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά). Βγάζετε την κρέμα σας από το ψυγείο και αλείφετε τις βάφλες σας. Μπορείτε είτε να τις αφήσετε μονές, είτε να τις καλύψετε από πάνω με άλλη μια βάφλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τελειώνετε ρίχνοντας από πάνω λίγο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού φράουλας και φρέσκες φράουλες!


Από το dietup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου