Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Τρόφιμα που μπαίνουν στην κατάψυξη και ποιός ο χρόνος διατήρησης


Τρόφιμα που μπαίνουν στην κατάψυξη – χρόνος διατήρησης:
* Κρέας – 9 μήνες έως 1 χρόνο – το βάζουμε σε ξεχωριστά κλεισμένα σακουλάκια στην κατάψυξη
* Ψάρια – 2 έως 3 εβδομάδες max
* Πουλερικά – 2 έως 3 μήνες max
* Ανακατεμένο, βρασμένο και στραγγισμένο σπανάκι σκέτο ή με τυρί και άλλα υλικά για πίτα, έτοιμο σε σακουλάκι – 1 μήνα
* ψιλοκομμένα τυριά, ζαμπόν – 1 μήνα
* Αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια σε σακούλα ή πλαστικό μπολ, οι κρόκοι χτυπημένοι με ζάχαρη) – 3 μήνες
* Μπρόκολο-Κουνουπίδι σε ροζέτες – 3 μήνες
* Φύλλο ζύμης – 1 χρόνο
* Μαργαρίνη-Βούτυρο – 6 μήνες
* Σάλτσα ντομάτας (σε σακούλα) – 3 μήνες
* Ξηροί καρποί – 1 χρόνο
* Μπέικον-Ζαμπόν-Καπνιστή γαλοπούλα – 1 χρόνο
* Καπνιστός σολομός – 6 μήνες
* Καπνιστή-Ψητή μελιτζάνα ή πιπεριά καθαρισμένη από τη φλούδα – 3 μήνες




Τρόφιμα που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη:
* Ωμά λαχανικά Γάλα και κρέμες
* Τυρί φέτα (εκτός αν είναι τριμμένο)
* Τυρί κίτρινο (εκτός αν είναι τριμμένο)
* Τυριά σε κρέμα ή λευκά φρέσκα τυριά
* Σάλτσα πέστο
* Βινεγκρέτ
* Ψωμί με προζύμι
* Φρούτα (ολόκληρα, φρέσκα)
* Φρέσκες σαλάτες


ΑΠΟ i-know.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου