Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ - 125 γρ. αμύγδαλο λευκό ή φουντούκι, αλεσμένο σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδια αυγών (από 2 μικρού μεγέθους αυγά)
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ - 350 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
600 γρ. βύσσινα
100 γρ. κονιάκ
3 κεφαλάκια γαρίφαλο
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μπολ βάζουμε τα βύσσινα με το κονιάκ και τα γαρίφαλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και προσθέτουμε την κουβερτούρα
Ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της βάσης
Ψήνουμε για 15 λεπτά και, όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Κρέμα: Βράζουμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου πετύχουμε μια ελαστική σοκολατένια κρέμα
Οταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 - 38 ° C (δηλαδή να είναι χλιαρή προς κρύα), προσθέτουμε και τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
Βγάζουμε τα βύσσινα από το ψυγείο και τα στραγγίζουμε καλά από το ποτό
Αφαιρούμε το τσέρκι από τη βάση και το αντικαθιστούμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., ώστε, όταν πέσει η κρέμα, να καλύψει γύρω-γύρω την τούρτα και τα πλαϊνά της
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με τα βύσσινα και την απλώνουμε πάνω από τη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 4 - 5 ώρες, να κρυώσει
Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ξεφορμάρουμε
Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη
ΠΗΓΗ TLIFE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου