Συστατικά
1 πεπόνι σε λεπτές φέτες
Για την βάση: 200 γρ Μπισκότα ditzestive τριμένα
50 γρ αμύγδαλα τριμένα καβουρδισμένα
2 κουταλιές μαργαρίνη ελάχιστα λιωμένη
Για την κρέμα:
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
200 γρ σοκολάτα λευκη
Ελάχιστο ξύσμα από λεμόνι
Για την σάλτσα: 1 φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι κρασί visandeau
Τρόπος μαγειρέματος
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την βάση τις τάρτας και στρώσε μέσα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα
Σε ένα τηγάνι ρίξε το μέλι μαζί με το κρασί visandaeu και ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά να γίνει μια ρευστή σάλτσα
Σε bain mary λιώσε σε χαμηλή θερμοκρασία την λευκή σοκολάτα
Χτύπα με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγή και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Ρίξε την κρέμα πάνω στην βάση με τα μπισκότα και από πάνω την λευκή σοκολάτα βυθιζοντάς την ελαφρά μέσα στην κρέμα με μια σπατουλα
Από πάνω πρόσθεσε τις φέτες από το πεπόνι και την σάλτσα visandeau
http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=74&friendly_name=tarthoneymelon&cat_id=86
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου