Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ



Το Food, Inc. είναι ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας τροφίμων στην Αμερική και την επιρροή που έχει στην υγεία των ανθρώπων που τρέφονται από τα προιόντα που παράγει αλλά και αυτών που εργάζονται για λογαριασμό της. Τι τρώμε, πως παράγεται και ποιές οι επιδράσεις όλων αυτών στα ζώα και το περιβάλλον. Η αντίθεση ανάμεσα στα “τέλεια” τρόφιμα και την παιδική παχυσαρκία, τον διαβήτη και τους 73.000 θανάτους κάθε χρονο (στην Αμερική) από ασθένειες που προκαλούν τα βακτήρια που δημιουργούνται στα “μεταλλαγμένα” τρόφιμα.




Παρουσιάζονται συγκλονιστικά στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανία φαγητού και τις μεγάλες εταιρείες που την ελέγχουν, μηχανισμοί παραγωγής και προώθησης τροφών που καταλήγουν στον ανυποψίαστο καταναλωτή, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του, μέχρι την ασφάλεια των εργαζομένων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και την (κυριολεκτική) εξαφάνιση του μικρού παραγωγού που τολμάει να αντισταθεί. «Αν έβλεπες τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα κοτόπουλα στις μεγάλες μονάδες, πώς ζει μια αγελάδα που θα γίνει μπιφτέκι για χάμπουργκερ ή πώς είναι το σφαγείο που θα καταλήξει το χοιρινό το οποίο στη συνέχεια θα γίνει μπέικον, δύσκολα θα τα ξαναπλησίαζες στο σούπερ μάρκετ. Επίσης, ένα στα τρία παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000 θα αναπτύξει διαβήτη τύπου 2, επειδή ένα χάμπουργκερ και ένα αναψυκτικό είναι πιο φτηνά από ένα μπρόκολο...».
Επίσημο site http://www.foodincmovie.com/

Τι να μην τρώμε και πότε


Φρούτα και λαχανικάΤα τρώμε στην εποχή τους.
ΨάριΔεν τρώμε γόνους ούτε και ψάρια μικρότερα από το επιτρεπόμενο. Ειδική μεζούρα υπάρχει στο site της Greenpeace.
ΤόννοςΣτα δίχτυα που ρίχνουν οι ψαράδες για τον τόννο αιχμαλωτίζονται δελφίνια. Καλύτερα να αποφεύγεται, εκτός κι αν είναι κατεψυγμένος, με σαφή ένδειξη πως είναι φιλικός προς τα δελφίνια.
ΞιφίαςΑπαγορεύεται η αλιεία του από αρχές Απριλίου έως τον Οκτώβριο. Δεν τον καταναλώνουμε τους συγκεκριμένους μήνες.

ΑΠΟ diarryexcerpts.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου