Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Φτιάξτε αυθεντικά γαλλικά κρουασάν βουτύρου





Τα κρουασάν δεν φτιάχνονται το καλοκαίρι γιατι το βούτυρο πρέπει να μην λιώσει . Τώρα λοιπόν που μπήκανε τα πρώτα κρύα, στρωθείτε με υπομονή, βάλτε τις ποδιές σας και δοκιμάστε αυτήν την αυθεντική γαλλική συνταγή, και φάτε κρουασάν όπως στο Παρίσι.


Για 12 κρουασάν, θα χρειαστείτε :
250 γρ αλεύρι
15 γρ μαγιά
Χλιαρό νερό
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
125 γρ βούτυρο




Εκτέλεση
Ζεστάνετε το νερό ώστε να γίνει χλιαρό και αναμίξτε την μαγιά. Βάλτε το ένα τρίτο του αλευριού σε ένα μπολ.
Προσθέστε το νερό με την μαγιά. Ζυμώστε μια μεγάλη μπάλα. Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί για μιάμιση ωρα σε ζεστό περιβάλλον.
Βάλτε το υπόλοιπα αλεύρι σε σχήμα ηφαιστείου και βάλτε το προζύμι μέσα. Πρόσθετε το αλάτι, την ζάχαρη και τα αβγά. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και προσθέστε τα.
Ζυμώστε αρκετή ωρα με το χέρι, και προσθέστε νερό αν χρειαστεί. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική. Κάντε μια μπάλα και αφήστε να φουσκώσει πάλι για δυόμισι ώρες.
Βάλτε αλεύρι στο τραπέζι. Με τον πλάστη ανοίξτε φύλλο ½ εκατοστά πάχος. Κόψτε τρίγωνα και τυλίξτε τα στο σχήμα του κρουασάν. Αφήστε 2 ώρες.
Βάλτε τα μετά σε πολύ ζεστό φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά.




από τη " Lili"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου