Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Kρέμα καραμελέ

Συστατικά
2 κ.σ. Νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
240 γρ. Τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
8 μεγάλα αυγά
1 ζαχαρούχο γάλα (με χαμηλά λιπαρά) (400ml)
350 ml γάλα εβαπορέ
2 βανίλες
Τρόπος μαγειρέματος


Προθέρμανε το φούρνο στους 180º
Σε ένα μικρό τηγάνι βάλε την ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το τηγάνι περιοδικά (Μην ανακατεύεις), μέχρι να πάρει η καραμέλα σου χρυσό-καφέ χρώμα. (περίπου 5-7 λεπτά).



Μετέφερε αμέσως την καραμέλα σε ένα μεταλλικό ταψάκι 22 cm περίπου. Αν παρατηρήσεις ότι σκληραίνει πριν καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού, ζέστανε την λίγο ακόμη για να απλώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα, στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν τελείως από το μείγμα.
Συμπλήρωσε με το ζαχαρούχο και το γάλα εβαπορέ και πρόσθεσε στο τέλος την βανίλια
Βάλε το μείγμα προσεκτικά μέσα στο ταψάκι με την κατσαρόλα και τοποθέτησέ το μέσα σε άλλο ταψί πιο μεγάλο, το οποίο και έχεις γεμίσει με ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να φτάνει ελάχιστα κάτω από το χείλος του εσωτερικού ταψιού.
Ψήσε για περίπου 1 ώρα. Θα δεις ότι είναι έτοιμο αν έχει πήξει στα πλαϊνά και παραμένει κάπως παχύρευστο στο κέντρο.
Βάλε το ταψί σε μια σχάρα και άφησε να κρυώσει 1 ώρα περίπου. Σκέπασέ το και βάλτο στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σέρβιρε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα, ώστε η καραμέλα να είναι από πάνω.
Αν βάλεις ένα μαχαίρι στο κέντρο της κρέμας πρέπει να βγαίνει καθαρό. Τότε το γλυκό είναι έτοιμο
250 θερμ


tlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου