Υλικά
1/2 κιλό σαρδέλες
2 κουταλιές ΚΑΠΑΡΗ
100 γρ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
2 σκελίδες πολτοποιημένο ΣΚΟΡΔΟ
1 φλιτζάνι ΓΑΛΕΤΑ
ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
1 1/2 φλιτζάνι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 κουταλάκια ΡΙΓΑΝΗ
το χυμό 1νός ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εκτέλεση
1. Φιλετάρετε τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κόκκαλο αλλά οχι την ουρά. Τοποθετείστε τις σε πυρέξ.
2. Ετοιμάστε το μείγμα για τη γέμιση. Βάλτε την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη γαλέτα, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο στο μίξερ και χτυπήστε τα να ομογενοποιηθούν.
3. Γεμίστε τις σαρδέλες με το μείγμα και κλείστε τις.
4. Ραντίστε με 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε και λίγη ρίγανη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
ΠΗΓΗ: http://www.elais.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου