Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πανακότα μαστίχας με ζελέ ροδιού


Για 12 φορμάκια (των 125ml) :

Α. Ετοιμάστε το ζελέ ροδιού
Μουσκέψτε σε κρύο νερό 3γρ. ζελατίνα σε φύλλα, για 10 λεπτά να μαλακώσει καλά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε 120ml χυμό ροδιού είτε φρέσκο είτε έτοιμο. Προσθέτετε -αν θέλετε- λίγη ζάχαρη (1 κ.γ) και την ζελατίνα στιμμένη από τα νερά της. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε 2 κ.σ.σπόρους ροδιού. Μοιράζετε το ζελέ στα φορμάκια και αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να πήξει.
Β. Ετοιμάστε την κρέμα μαστίχας
Μουσκέψτε ξανά σε κρύο νερό 24 γρ. ζελατίνη σε φύλλα, για 10 λεπτά να μαλακώσει καλά.

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%, 100 γρ. ζάχαρη, μισό κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη και τα φύλλα της ζελατίνας καλά στιμμένα. Ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και η ζελατίνα. Η ζεστή κρέμα απορροφά τα αιθέρια έλαια της μαστίχας και μοσχοβολά.
Σουρώστε την κρέμα με λεπτό σουρωτήρι και αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την ρίξετε πάνω στο ζελέ.
Γεμίστε τα φορμάκια και βάλτε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει καλά.
Ξεφορμάρετε, βυθίζοντας τα φορμάκια στιγμιαία σε βραστό νερό και αναποδογυρίζοντας.
Γ. Ετοιμάστε το σιρόπι ροδιού
Βράζετε 500ml χυμό ροδιού με 220γρ ζάχαρη, σε δυνατή φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά. Θέλει περίπου 15 λεπτά βράσιμο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και προσθέστε, αν θέλετε, σπόρους ροδιού.

Απο tastefull.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου