Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης


Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Κρήτης είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό μας τραπέζι. Είναι ο φρέσκος φρουτοχυμός της ελιάς χαμηλής οξύτητας (0.1-1%). Παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κρήτη από την εκλεκτή ποικιλία «Κορωνέικη». Προϊόν μηχανικής επεξεργασίας του ελαιοκάρπου σε σύγχρονα ελαιουργικά συγκροτήματα. Καταναλώνεται αυτούσιος χωρίς άλλη επεξεργασία. Έχει υπέροχο άρωμα και φρουτώδη γεύση.
1.1.1.1. Συνθήκες παραγωγής
Παράγεται:
•  Κάτω από τις άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες της Κρητικής Γης (την μεγάλη ηλιοφάνεια, τον ήπιο γλυκό χειμώνα και το δροσερό καλοκαίρι, το ορεινό και λοφώδες ανάγλυφο του εδάφους, την φυσική γονιμότητα των εδαφών, το καθαρό ατμοσφαιρικό περιβάλλον).
•  Από ελαιοπαραγωγούς που έχουν συσσωρευμένη εμπειρία αιώνων, που αγαπούν το ελαιόλαδο και σέβονται το περιβάλλον.

1.1.1.2. Βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες
Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με όλες τις άλλες λιπαρές ουσίες που καταναλώνει ο άνθρωπος. Σε αυτό συμφωνούν τα αποτελέσματα της μακράς εργαστηριακής και κλινικής έρευνας, τα συμπεράσματα των πολλών ανά τον κόσμο επιδημιολογικών μελετών, αλλά και η εμπειρία μιας επιτυχημένης διατροφής του κρητικού λαού με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για πολλούς αιώνες. Σήμερα όλοι οι προηγμένοι λαοί προσπαθούν να εντάξουν στις διατροφικές τους συνήθειες την Κρητική Δίαιτα.
Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο έχει ευεργετική δράση στην ανάπτυξη και την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.
Πιο συγκεκριμένα:
•  Συντηρεί και θεραπεύει τις γαστρεντερικές και ηπατικές παθήσεις.
•  Εμποδίζει την ανάπτυξη χολολιθιάσεων.
•  Ανακουφίζει τα διαβητικά άτομα.
•  Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία
•  Ασκεί ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού.
•  Παρατείνει τη νεανικότητα του οργανισμού.
•  Εμποδίζει την εμφάνιση καρδιοαγγειακών παθήσεων και διαφόρων μορφών καρκίνου.
1.1.1.3. T ρόπος χρήσης
Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως νωπό στις σαλάτες ή μαγειρεύεται και δίδει σ' όλες τις περιπτώσεις υπέροχους γευστικούς και υγιεινούς συνδυασμούς.
Σ' όλες τις χρήσεις το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο καταφανώς υπερέχει έναντι όλων των άλλων λιπαρών ουσιών. Ιδιαίτερη αντοχή παρουσιάζει στις υψηλές θερμοκρασίες (στα τηγανητά).
Το τηγάνισμα των τροφών στο ελαιόλαδο δεν τις διαποτίζει στο βαθμό που τις διαποτίζουν όταν οι τροφές τηγανίζονται σε άλλα λίπη και έλαια. Έτσι οι τροφές παραμένουν πιο εύπεπτες. Το ελαιόλαδο ακόμα και όταν θερμανθεί στους 200 ο C, διατηρεί τη χολεκκριτική και χολαγωγό ιδιότητά του και δεν έχει δυσμενή επίδραση στην λειτουργία του συκωτιού και του μεταβολισμού των λιπιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου