Πρόκειται για ένα αλλαντικό αρμενικής προέλευσης, προσαρμοσμένο στα κυπριακά πρότυπα. Κατασκευάζεται από βοδινό κιμά και αρωματίζεται με μπόλικα μπαχαρικά, όπως πάπρικα, κύμινο, πιπέρι. Αυτό, όμως, που του δίνει ιδιαίτερο άρωμα είναι το σκόρδο. Το μείγμα τοποθετείται μέσα σε επεξεργασμένα έντερα και αφήνεται στον ήλιο για αρκετές ημέρες μέχρι να στεγνώσει. Μπορεί να διατηρηθεί εντός ή εκτός ψυγείου, για πολύ καιρό. ΄Εχει ιδιαίτερα πικάντικη γεύση. Περιποιημένους, αρωματισμένους και καθόλου βαρυστόμαχους παστουρμάδες θα βρείτε στις Δύμες.
ΠΗΓΗ www.timeoutcyprus.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου