Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Λούντζα

Παρασκευάζεται από χοιρινό φιλέτο. Ωριμάζει για δύο εβδομάδες μέσα σ’ ένα μείγμα από χωριάτικο κρασί, αλάτι, σπόρους κόλιαντρου, κάποτε και κύμινο. Στη συνέχεια καπνίζεται για ένα δίωρο, καθημερινά, για 20 συνεχόμενες ημέρες, μέχρι να αποκτήσει το χαρακτηριστικό της άρωμα. Λόγω των μεθόδων παρασκευής της μπορεί να διατηρηθεί φρέσκια, σε δροσερό μέρος, για αρκετό καιρό χωρίς να χάσει τις θρεπτικές της αξίες. ΄Εχει χαμηλή περιεκτικότητα λίπους. 
ΠΗΓΗ www.timeoutcyprus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου