Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Λουκάνικα





Παρασκευάζονται από φρέσκο, χοιρινό κιμά, που μαρινάρεται για 1-2 εβδομάδες σε κρασί, αλάτι και μπαχαρικά (κυρίως πιπέρι, κόλιαντρο, κύμινο και σιήνο). Το τελευταίο είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη γεύση του. Το μείγμα, όταν ωριμάσει, «φορμάρεται» μέσα σε επεξεργασμένα, πεντακάθαρα έντερα. Τα λουκάνικα κρεμιούνται στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν ή καπνίζονται 1-2 ώρες την ημέρα, συνήθως με ξύλα μηλιάς ή πεύκου, για 7 με 10 ημέρες περίπου. Είναι ένα αλλαντικό που μπορεί να διατηρηθεί αρκετό καιρό εκτός ψυγείου. 


ΠΗΓΗ www.timeoutcyprus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου