Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Τα ωμά θαλασσινά είναι ασφαλή να τα τρώμε;

Τα οστρακοειδή και ιδιαίτερα τα μαλάκια (στρείδια, μύδια και κτένια) είναι πιθανόν να εμπεριέχουν το βακτήριο Vibrio vulnificus, το οποίο πολλαπλασιάζεται ακόμη και κατά την διάρκεια της συντήρησης στο ψυγείο. Επίσης, κάποια άλλα βακτήρια που βρίσκονται σε μαλάκια που δεν έχουν μαγειρευτεί αρκετά, είναι δυνατόν να προκαλέσουν διάρροια. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να διαλέγουμε με προσοχή το εστιατόριο που θα τα καταναλώσουμε ωμά, όπου οι σεφ είναι ιδιαίτερα έμπειροι στο πώς να σερβίρουν τα ωμά θαλασσινά με ασφάλεια.
Κούτσικας Κωνσταντίνος , Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

ΠΗΓΗ www.mednutrition.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου