Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Επισήμανση Τροφίμων - Ετικέτες - Food Labelling
Οι καταναλωτές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στη διάθεσή τους μια ολοένα αυξανόμενη ποικιλία τροφίμων, κυρίως σε ό,τι αφορά βιομηχανικά επεξεργασμένα και προπαρασκευασμένα προϊόντα. Επομένως, καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να κάνει κάποιος υγιεινές επιλογές, οι οποίες βασίζονται σε ορθή ενημέρωση, τη στιγμή που βρίσκεται στους διαδρόμους των σουπερμάρκετ. Η επισήμανση των τροφίμων ίσως είναι ένας γρήγορος οδηγός ενημέ

ρωσης των καταναλωτών σε σχέση με το θρεπτικό περιεχόμενο διαφόρων προϊόντων και όχι μόνο. Πληροφορίες για την ασφάλεια των καταναλωτών (συνθήκες διατήρησης, οδηγίες προετοιμασίας, αλλεργιογόνα, κτλ).
 Παρ'; όλα αυτά, η σημερινή χρήση τους και τα πραγματικά αποτελέσματα που έχουν στη διαμόρφωση των τελικών επιλογών που φτάνουν στο καλάθι του σουπερμάρκετ, παραμένουν άγνωστα. Επιπλέον, οι διαφορετικοί τρόποι ενημέρωσης των καταναλωτών (πίνακες διατροφής, η «σήμανση των φαναριών», οι Ενδεικτικές Ημερήσιες Προσλήψεις (GDA), λογότυπα που αφορούν την υγεία, κ.ά.) μπορούν να επιφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα.


ΠΗΓΗ: foodsafety

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου