Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το κρασί σε πλαστική συσκευασία χάνει τη φρεσκάδα του, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες


Το κρασί σε πλαστικά (PET) μπουκάλια αρχίζει να οξειδώνεται μέσα σε έξι (6) μήνες, από τη συσκευασία του σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που αναιρεί αντίθετους ισχυρισμούς.
Η σχετική έρευνα που κράτησε ένα χρόνο και έγινε από το ινστιτούτο ISVV ( Institut des Sciences de la Vigne et Du Vin – Bordeaux Aquitaine) στο Μπορντό της Γαλλίας, βρήκε ότι το άρωμα και η χημική σύνθεση ιδιαίτερα του άσπρου κρασιού αλλάζει μέσα σε έξι (6) μήνες αν συσκευαστούν σε πλαστικά μπουκάλια (PET) – απλά ή πολυστρωματικά,  αλλά και σε  bag – in box . Αντίθετα το κρασί παραμένει αναλλοίωτο στη γυάλινη συσκευασία. Η ίδια μελέτη βρήκε ότι το κόκκινο κρασί είναι πιο ανθεκτικό σε αυτές τις μεταβολές. 
Πηγή: Packaging News.Co, UK, ISVV (http://www.isvv.fr/isvv/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου