Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Τα ωφέλη της πρωτεΐνης ορού γάλακτος


H πρωτεΐνη ορού γάλακτος "whey protein" γίνεται από το γάλα της αγελάδας και είναι ένα καθαρό, τελείως φυσικό και υψηλής ποιότητας προϊόν, πλούσια πηγή βασικών αμινοξέων που περιέχει λίγο έως και καθόλου λίπος, λακτόζη ή χοληστερόλη. Στη καθαρότερη μορφή της, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, παρέχει πολλαπλά οφέλη για τους άνδρες και τις γυναίκες όλων των ηλικιών ιδιαίτερα για τους αθλητές και όσους κάνουν δίαιτα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά και υποστηρίζει την οστική πυκνότητα, παρέχει τα απαραίτητα αμινοξέα για την συντήρηση και ανάπτυξη των μυών και γενικά βελτιώνει τη κατάσταση του οργανισμού μας. Με το πέρασμα του χρόνου, οι νέες μελέτες για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος συνεχίζουν να ελέγχουν και να ενισχύουν τα θετικά οφέλη της. Αυτήν την περίοδο, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θεωρείται από έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων να είναι ευεργετική και στην καρδιαγγειακή υγεία, την αθλητική δύναμη και την καλή ανάπτυξη των νηπίων και των μικρών παιδιών.
Από την πρόσφατη δημοτικότητα της διατροφής Atkins έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον που δίνεται στην υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη διατροφή. Αν και αυτή η διατροφή είναι μια καλή μέθοδος για την απώλεια βάρους για πολλούς ανθρώπους λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι υπάρχει διαφορά στον τύπο πρωτεΐνης που χρησιμοποιείται στη διατροφή όσον αφορά στη γενική υγεία. Σύμφωνα με τον Atkins, το κρέας, το κοτόπουλο και τα ψάρια είναι οι καλύτερη πηγή πρωτεϊνών Σε συνδυασμό με λαχανικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα η δίαιτα Atkins έχει υιοθετηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους. Εντούτοις, μελέτες έχουν δείξει ότι μακροπρόθεσμα η καθημερινή κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης μπορεί να έχει την αντίθετη επίδραση στην υγεία των ανθρώπων και ότι μια καλύτερη, υγιέστερη επιλογή πρωτεΐνης θα ήταν η πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Η κατανάλωση δε ενός ροφήματος με ορό γάλακτος είναι ότι καλύτερο για την "ανασύνταξη" του οργανισμού μας μετά από έντονη άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου