Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πως δεν Θα πάρετε κιλά το καλοκαίρι


Για να μην πάρουμε κιλά το καλοκαίρι πρέπει να «ακούμε» πιο προσεκτικά το σώμα μας που λόγω των συνθηκών, ζητάει να τρώμε λιγότερο οπό το χειμώνα. Το καλοκαίρι λοιπόν θα μας βοηθούσε από μόνο του να χάσουμε κιλά, αν μπορούσαμε να εξαιρέσουμε τα αναψυκτικά, τα παγωτά, τις εξορμήσεις σε ταβερνούλες, τα καλοκαιρινά βραδινά ξενύχτια με το ποτό και τις βόλτες, που μας «υποχρεώνουν» να τσι μπάμε συνέχεια κάτι πρόχειρο. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται γλυτώστε τις επιπλέον θερμίδες με έξυπνες επιλογές.


ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ


• Με ένα γιαούρτι μπορείτε να κερδίσετε όσα θα... χάσετε με ένα παγωτό.
•Με 4-5 βερίκοκα ξεγελάτε για λίγο την πείνα ή την ανία σας, παίρνετε πολλά αντιοξειδωτικά και επιβαρύ νεστε με μόλις 90 θερμίδες.
•Διψάτε; Πιείτε νερό και όχι αναψυκτικό. Το αναψυκτικό έχει τόση ζάχαρη, που, αν πρόκειται να πιείτε δύο, καλύτερα να φάτε ένα παγωτό και να το... ευχαριστηθείτε (αν και καλύτερα να το αποφύγετε τελείως ή προτιμήστε την light εκδοχή)
•Έχετε μαζί σας φρυγανιές ολικής αλέσεως ή φρούτα είναι πιο «οικονομικά» σε θερμίδες από ένα κυπελλάκι παγωτό.


ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Από το καλοκαιρινό τραπέζι δεν λείπουν ποτέ τα τηγανητά κολοκυθάκια ή οι μελιτζάνες. Το ψάρι «πάει» με τις τηγανητές πατάτες, οι τηγανητές μελιτζάνες πάνε πολύ ωραία με... όλα και το τζατζίκι ταιριάζει τόσο πολύ με τα τηγανητά λαχανικά. Το τζατζίκι όμως γίνεται με στραγγιστό γιαούρτι, και αυτό σημαίνει 10% λιπαρά. Το τηγανητό είναι αυτονόητο ότι μας επιβαρύνει με λίπη. Τι να κάνουμε λοιπόν; Αν λαχταράτε να φάτε απ' όλα αυτά τα ορεκτικά, τότε ας μη φάτε τουλάχιστον μεγάλη ποσότητα και καθόλου κυρίως πιάτο.
Επίσης προτιμήστε τα βρασμένα χόρτα. Θα σας βοηθήσουν με τις φυτικές τους ίνες να αποβάλετε ένα μεγάλο μέρος από τα περιττά λίπη, πριν αυτά απορροφηθούν. Καλό είναι να μην το παρακάνετε και με ορισμένα φρούτα (π.χ., σταφύλι, σύκα). Οι 50 ρώγες ενός τσαμπιού σταφύλι δίνουν 200 θερμίδες και ένα μέτριο σύκο δίνει 40, ενώ μια «γερή» φέτα καρπούζι δίνει μόνον 55 θερμίδες. Κάντε λοιπόν σωστές επιλογές!


www.e-gynaika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου