Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

ΠΑΒΛΟΒΑ


ΥΛΙΚΑ:
180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. σαντιγί άγλυκη
1 κιλό φράουλες
50 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα). Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη. Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 120οC για 2 ώρες τουλάχιστον ή στους 90οC - 100οC βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν. Τοποθετούμε τη σαντιγί στο κέντρο της μαρέγκας, βάζουμε κομμένες τις μισές φράουλες. Τις άλλες μισές τις πολτοποιούμε μαζί με τη ζάχαρη και σερβίρουμε το γλυκό. Το γλυκό αυτό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα, αν όχι την ίδια στιγμή.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 8
Απο Γλυκές αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου