Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

ΣΑΡΛΟΤ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. κόκκοι ακατέργαστου καφέ
100 γρ. ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
10 κρόκοι αυγού
1 πακέτο μπισκότα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ:
150 γρ. σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους κόκκους του καφέ που έχουμε προηγουμένως κοπανίσει και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε, αφήνουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε πολύ καλά και ζυγίζουμε ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει παραμείνει η ίδια ποσότητα (500 γρ.). Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την σουρωμένη κρέμα γάλακτος με γεύση καφέ, τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη που έχουμε προηγουμένως ανακατέψει και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 85οC. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35-40οC και ενσωματώνουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε μια υψηλή φόρμα για σαρλότ. Στο κάτω μέρος βάζουμε μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρουμε βουτώντας την φόρμα σε ζεστό νερό. Περιφερειακά της τούρτας κολλάμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Γκλασάρουμε με γκανάς.
Μερίδες 8-10

Απο Γλυκές αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου