Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Τα οφέλη της γυάλινης συσκευασίας


images2705Η γυάλινη συσκευασία των τροφίμων έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την υγιεινή διατροφή όσο και για το περιβάλλον. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γυαλί ............
1. Το γυαλί είναι 100% καθαρό. Είναι κατασκευασμένο από τρία φυσικά, μη-τοξικά στοιχεία: άμμος, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθος.
2. Ένα γυάλινο δοχείο μπορεί να πάει από ένα κάδο ανακύκλωσης στο ράφι ενός καταστήματος σε μόλις 30 μέρες!
3. Επειδή το γυαλί είναι αδρανές, προστατεύει καλύτερα το περιεχόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι το γυαλί δεν θα επηρεάσει την αρχική γεύση και την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών σας.
4. Είναι ένα από τα πολύ λίγα 100% ανακυκλώσιμα υλικά ατέλειωτης συσκευασίας.
5. Το μέσο ποσοστό ανακύκλωσης για τις 27 χώρες της ΕΕ είναι 65% .
6. Φτιάχνοντας γυαλί από ανακυκλωμένο γυαλί χρησιμοποιείται 40% λιγότερη ενέργεια από ό,τι όταν φτιάχνεται γυαλί από πρώτες ύλες.
7. Τα γυάλινα δοχεία είναι 40% ελαφρύτερα από ό,τι ήταν πριν απο 20 χρόνια.
8. Το 2008, υπήρξε εξοικονόμηση ύψους 13,8 εκατ. τόνων, πρώτων υλών - όσον αφορά την εξοικονόμηση CO2, που ισούται με την αφαίρεση περίπου 4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο!
9. Το γυαλί είναι άοσμο: για αυτό τα αρώματα και οι κολόνιες μπαίνουν μόνο σε γυάλινες φιάλες - δεν αλλοιώνεται η μυρωδιά.
10. Το γυαλί επίσης δεν έχει γεύση, γι 'αυτό είναι ιδανικό για γευσιγνωσία κρασιού. Αποκαλύπτει τις λεπτές αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει κάθε κρασί.Πηγή:  www.preventionmag.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου