Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Λιγότερη μεταποίηση, πιο πολλά αδιάθετα αχλάδια


Παρέμβαση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώθηκε με εντολή του νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή με αχλαδοπαραγωγούς της περιοχής που αδυνατούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους.
Οι παραγωγοί αχλαδιών των περιοχών Φαλάνης και Γιάννουλης συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σπανούλη και το διευθυντή Δημήτρη Ζδουκόπουλο, τους οποίους ενημέρωσαν για τη μη διάθεση των αχλαδιών ποικιλίας Williams που προορίζονται για κονσερβοποίηση. Εκτιμάται ότι 1.000 τόνοι περίπου αχλαδιών θα μείνουν αδιάθετα πάνω στα δέντρα. Ο κύριος λόγος της μη απορρόφησης είναι ότι οι βιομηχανίες της περιοχής είτε μείωσαν δραστικά την παραγωγή κομπόστας αχλαδιών είτε δεν παράγουν καθόλου, με αποτέλεσμα οι ομάδες και οι παραγωγοί να βρεθούν προ αδιεξόδου, όπως αναφέρουν οι αγρότες.
Να σημειωθεί ότι η έναρξη συγκομιδής των αχλαδιών θα γίνει εντός των προσεχών ημερών οπότε το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.
Μετά τη συνάντηση, με εντολή του νομάρχη Λουκά Κατσαρού που ενημερώθηκε σχετικά, εστάλη επείγον έγγραφο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο θα γίνεται γνωστό το πρόβλημα προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.


ΠΗΓΗ www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου