Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Παγωμένα κέικ φράουλας


ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. φράουλες
• 150 ml γάλα
• 100 γρ. κρέμα γάλακτος
• 125 γρ. ζάχαρη
• 3 κόκοι αυγών
• Φορμάκια διαφόρων σχεδίων, ξυλάκια

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις φράουλες. Πολτοποιήστε 300 g με γάλα. Από τις υπόλοιπες φράουλες κόψτε 8 φέτες και από ό,τι απομένει δημιουργήστε μικρούς κύβους. Χτυπήστε τη σαντιγί, μέχρι να δέσει. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους αυγών με ζάχαρη, ύστερα χτυπήστε το μίγμα πάνω από βραστό νερό για 3-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέστε το μίγμα φράουλας-ξινόγαλου και τους κύβους φράουλας. Προσθέστε και ανακατέψτε τη σαντιγί. Τοποθετήστε από μία φέτα φράουλας σε ειδικά φορμάκια, απλώστε από πάνω το μίγμα και αφήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ύστερα σφηνώστε σε αυτό ξυλάκια ή μικρά κουταλάκια και αφήστε να καταψυχθεί πλήρως για άλλες 3 ώρες. Πριν από το σερβίρισμα ξεκολλήστε τα ταρτάκια από τις φόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου