Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Εύκολα λάιτ πιάτα





Ομελέτα ζυμαρικών - θερμίδες: 390


Υλικά
 2 αβγά, 90 γραμμ. ζυμαρικά πένες βρασμένες, μισό κρεμμύδι κομμένο, 5 πράσινες ελιές κομμένες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1/2 κ σ. μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το σκόρδο, ρίξε τα αβγά χτυπημένα με τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε τις ελιές και τα ζυμαρικά. Γύρισε από την άλλη μεριά, ψήσε για λίγο ακόμη και σερβίρισε στο πιάτο.

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο – θερμίδες: 300

Υλικά
 70 γραμμ. βρασμένα ζυμαρικά βίδες, ένα ματσάκι ρόκα, μισό αγγούρι, 100 γραμμ. τόνος σε νερό, λίγα ντοματίνια, άνηθος, χυμός ενός λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Εκτέλεση Πλύνε και ψιλόκοψε τη ρόκα, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τον άνηθο. Ρίξε τα ζυμαρικά και τον τόνο και ανακάτεψε. Σε μικρό μπολ, χτύπησε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και περίχυσε με αυτά τη σαλάτα.

Μαγείρεψέ τα σωστά!

- Al dente
 Καταφέρνουν να διατηρούν καλύτερο γλυκαιμικό δείκτη, αλλά και υψηλότερα επίπεδα βιταμινών του συμπλέγματος Β. Επίσης, όταν μαγειρεύονται έτσι, διατηρείται περισσότερο η γεύση τους. 
- Για το βράσιμο Κάθε 100 γραμμ. ζυμαρικών χρειάζονται 1 λίτρο νερού. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι φαρδιά και χαμηλή, ώστε το νερό να ξαναρχίζει να κοχλάζει αμέσως μετά την προσθήκη των ζυμαρικών. Το νερό πρέπει να είναι άφθονο, ώστε να εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλούν μεταξύ τους. Ο χρόνος βρασμού υπολογίζεται από τη στιγμή που αρχίζει το νερό να ξανακοχλάζει μετά την προσθήκη των ζυμαρικών.


ΠΗΓΗ: www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου