Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Πωλείται γάλα από κλωνοποιημένες αγελάδες;


Την έναρξη έρευνας μετά από τις καταγγελίες ενός βρετανού κτηνοτρόφου ο οποίος δήλωσε ότι πωλείται το γάλα από αγελάδες που έχουν κλωνοποιηθεί, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Βρετανίας.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του, δήλωσε την Παρασκευή στην InternationalHerald Tribune ότι κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του. Ανέφερε επίσης ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα αυτής της αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά.


Οπως δήλωσε εκπρόσωπός της, η υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων "θα διερευνήσει φυσικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην εισαγωγή στην τροφική αλυσίδα ενός νέου τροφίμου το οποίο δεν έχει εγκριθεί"

"Η Υπηρεσία δεν έλαβε κανένα αίτημα που να σχετίζεται με την κλωνοποίηση και δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της FSA.

Από την πλευρά του ο Πίτερ Στίβενσον, εκπρόσωπος του οργανισμού "Compassion" για την παγκόσμια γεωργία, εξέφρασε την ανησυχία του.

"Η FSA πρέπει να δράσει γρήγορα για να εντοπίσει και να αποσύρει αυτό το γάλα από το εμπόριο. Η κλωνοποίηση των ζώων της φάρμας μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά", τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει την πώληση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους.  
Πηγή:

http://www.agronews.gr/content/view/59218/200/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου