Κάθε φρούτο όταν μαγειρεύεται έχει ιδιαίτερη συμπεριφορά, για αυτό και πρέπει να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης. Π.χ. τα μήλα και τα κυδώνια για να μην μαυρίσουν, τα βρέχουμε με χυμό λεμονιού.
Τα μαλακά φρούτα, όπως το ακτινίδιο, οι φράουλες και τα σταφύλια πρέπει να προστίθενται στο τέλος του μαγειρέματος ούτως ώστε να μην καταστρέφονται με το βράσιμο. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ζελέ ή να προσθέσουμε ζελατίνη σε κάποιο φαγητό, αποφεύγουμε τα ακτινίδια, το πεπόνι και τον ανανά γιατί η σύστασή τους αναιρεί την πηκτικότητα της ζελατίνης.
ΠΗΓΗ ΕΛΑΙΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου