Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πρωινό, το σημαντικό


Το πρωινό γεύμα, είναι σημαντικό αφού στηρίζει ολόκληρη την ημέρα ενός ενήλικα με τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνει. Για τα παιδιά είναι ακόμα πιο απαραίτητο, για να στηρίξει την σωματική και νοητική τους ανάπτυξη. Η έλλειψη της ενέργειας που χαρίζει το πρωινό γεύμα επηρεάζει όχι μόνο την ανάπτυξη αλλά και τη συμπεριφορά μας.
Συνήθως, αποφεύγουμε να πάρουμε πρωινό, λόγω έλλειψης χρόνου, τον οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο «σημαντικό». Κι όμως, τα θρεπτικά συστατικά και η ενέργεια από το πρόγευμα, ενισχύει σώμα και νου, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε λιγότερη σκέψη και προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας. ¶ρα, ουσιαστικά εξασφαλίζουμε περισσότερο χρόνο , μέσα στην ημέρα .
Χάσιμο βάρους. Η χειρότερη δικαιολογία
Κάποιοι, αποφεύγουν να τρώνε πρωινό, για να μειώσουν τη πρόσληψη θερμίδων και να χάσουν κάποια κιλά. Όμως, έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα είναι αντίθετα, αφού η μη κατανάλωση προγεύματος, συνδέεται με την παχυσαρκία.


Σύμφωνα με έρευνες, η παράλειψη ενός γεύματος και ιδιαίτερα του πρωινού, κάνει τον έλεγχο του σωματικού βάρους πιο δύσκολη υπόθεση, αφού τα επόμενα γεύματα θα είναι μεγαλύτερα, ενώ όταν τρώμε λιγότερα και μεγαλύτερα γεύματα αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος.
Μάθε τι είναι σωστό
Καλό είναι να μάθουμε πώς να διατρεφόμαστε σωστά, ανάλογα με την ηλικία και τις δραστηριότητές μας, με τη βοήθεια κάποιου ειδικού και να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση και στα παιδιά μας. Η σπουδαιότητα του πρωινού, επηρεάζει τη διατήρηση καλής υγεία και τον έλεγχο του σωματικού βάρους μας.


Πηγή: life in balance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου