Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ






Υλικά:
για τις κρέπες
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 1/4 κούπας γάλα
1 κούπα αλεύρι
λίγη βανίλια
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
για τη γέμιση
500 γρ. φράουλες
500 γρ. σαντιγύ
1 κούπα σάλτσα φράουλας
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα


Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο πολυμίξερ όλα μαζί τα υλικά για τις κρέπες. Ψήστε τις κρέπες με την ειδική συσκευή ή σε τηγάνι τεφάλ. Αφήστε τες να κρυώσουν και φυλάξτε τες στην κατάψυξη. Για να τις γεμίσετε, αφήστε τες πρώτα να ξεπαγώσουν. Πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες, αφήστε 6-7 όμορφες με τα κοτσανάκια. Στραγγίστε τες καλά σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν. Διαλέξτε τις πιο γερές και κόψτε τες σε φετάκια. Τις μισές περίπου. Τις υπόλοιπες, βάλτε τες σε κατσαρολίτσα με 1 κούπα νερό, βράστε τες 5'-6' και στραγγίστε τες κρατώντας το ζουμί. Πρέπει να είναι 1 κούπα, αλλιώς συμπυκνώστε το. Δέστε το σε σάλτσα προσθέτοντας 2 κουταλιές κορν φλάουρ, 3 κουταλιές ζάχαρη και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.


΄Οταν δέσει και λαμπικάρει η σάλτσα, αφήστε τη να κρυώσει και προσθέστε 1 κουταλιά κονιάκ. Απλώστε μία, μία τις κρέπες και βγάζοντας τη σαντιγύ με κορνέ, καλύψτε περίπου τη μισή επιφάνεια. Αραδιάστε επάνω στη σαντιγύ μερικά φετάκια φράουλες και ραντίστε την επιφάνεια με 1 κουταλιά σάλτσα. Διπλώστε την άλλη μισή κρέπα επάνω από τη γέμιση και κατόπιν διπλώστε απαλά και προσεκτικά σε τέταρτα. Τοποθετήστε τις γεμισμένες κρέπες να σταθούν στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν τις σερβίρετε. Λιώστε την κουβερτούρα, βάλτε τη σε κορνέ με λεπτή μύτη και γαρνίρετε τις κρέπες με λίγη σοκολάτα.
Εναλλακτικά, φτιάξτε τις κρέπες με μπανάνες: Κόψτε 6 μπανάνες σε φετάκια. Λιώστε σ' ένα τηγάνι 1/3 κούπας βούτυρο καθαρισμένο, 1/3 κούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι ξύσμα. Προσθέστε τις μπανάνες κι ανακατέψτε τες επάνω στη φωτιά, να γλασαρισθούν. Αφήστε τες να κρυώσουν και πασπαλίστε τες με λίγη κανέλα. Τοποθετήστε τες στις κρέπες, αντικαθιστώντας τις φράουλες.


ΠΗΓΗ: sintagoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου