Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Κορν Φλεικς για Αδυνάτισμα; Ξανασκεφτείτε το!


Ακούω πολλές φορές γυναίκες να αναφέρονται στα γνωστά και πολυαγαπημένα Κορν Φλέικς ως το ιδανικό «γεύμα» για αδυνάτισμα… Απόλυτα λογικό! Με την τόση διαφήμιση και το μήνυμα που εμπεριέχει ως το ιδανικό κολατσιό για να πέσουν τα κιλά και να αποκτήσουμε την τέλεια σιλουέτα, πώς να μην «τσιμπήσουμε».
Η αλήθεια όμως είναι, δυστυχώς, αρκετά διαφορετική!

Πρώτα απ΄όλα τα κορν φλέικς είναι ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και μάλιστα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
Σαν να μην έφτανε αυτό επειδή θεωρείται τρόφιμο διαίτης πολλές γυναίκες το τρώνε για βραδινό και μάλιστα σε βαθύ πιάτο……..Και για να μην το παίζω υπεράνω…. παλαιότερα ακολουθούσα και εγώ αυτήν την δίαιτα. Αναρωτιόμουν μετά γιατί δεν έχανα βάρος όπως βέβαια και πολλές άλλες γυναίκες που τυχαίνει να συζητώ μαζί τους και ακολουθούν την ίδια τακτική!
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Ένα βαθύ πιάτο κορν φλέικς χωράει από 110-150 γρ που σημαίνει 412-562 θερμίδες χωρίς το γάλα και την ζάχαρη. Προσθέτωντας 200 ml γάλα ελαφρύ και μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη βάλτε άλλες 100 θερμίδες τουλάχιστον. Ξεπερνάμε λοιπόν τις 550 χαλαρά και μάλιστα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σε καμμιά περίπτωση όπως καταλαβαίνετε δεν θεωρείτε γεύμα διαίτης ιδίως όταν το τρώμε για βραδινό!
Ακόμα και για πρωινό όμως προσωπικά τα αποφεύγω τελείως πλέον, προτιμώ τα Quacker (βρώμη) που έχει καλούς υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Όχι τόσο εύγεστα, η αλήθεια είναι, αλλά πολύ πιο υγιεινά!
Τώρα θα μου πείτε πως μπορεί και προβαίνει η εταιρεία σε τέτοιους ισχυρισμούς; Λοιπόν η Kellog’s προτείνει ως μερίδα τα 30 γρ που περιέχουν 112 μόλις θερμίδες (στο πίσω μέρος της συσκευασίας). Μάλιστα…. Τώρα θέλω να μου πείτε ποιες από εσάς έχετε φάει ποτέ κορν φλεικς σε ένα μικρό μπολάκι παγωτού και τα κορν φλεικς μόλις μέχρι την μέση, γιατί τόσο είναι τα 30 γρ.!
Για να έχετε καλύτερη εικόνα τράβηξα την διπλανή φωτογραφία με την ποσότητα των 30 γρ σε μικρό μπολάκι. (Η ζυγαριά είναι ηλεκτρονική ακριβείας και έχω μηδενίσει την μέτρηση με το μπολάκι επάνω, ώστε να δείξει το καθαρό βάρος).
Τα συμπεράσματα δικά σας!

www.e-gynaika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου