Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
30 γρ. μέλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρ. πέρλες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
150 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, δηλαδή στους 120ºC, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μίγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία μεταλλική φόρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Βγάζει γύρω στις 16 μερίδες.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω από αυτήν το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει στους 90οC. Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά. Σερβίρουμε, κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες : 16

Πηγή: Γλυκές αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου