Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ:
60 γρ. ασπράδι αυγού (από 2 αυγά)
135 γρ. αμύγδαλο σκόνη
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. κακάο
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ασπράδι αυγού (από 2 μικρά αυγά)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με τα 175 γρ. ζάχαρη, το κακάο και τα 60 γρ. ασπράδι. Χτυπάμε τα 50 γρ. ζάχαρη μαζί με τα 60 γρ. ασπράδι σε μαρέγκα και το ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Με ένα κορνέ σχηματίζουμε μικρά μπισκότα διαμέτρου 3-4 εκ. σε μία λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12 λεπτά. Τα κολλάμε ανά δύο με τη γέμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα λεμονιού και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Χρόνος προετοιμασίας: 14 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Βάρος: 700 γρ.

Πηγή: Γλυκές αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου