Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Ζεστή σοκολάτα

Υλικά:
1/4 κούπας παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% με 1 κ.σ.ζάχαρη
1 κ.σ.ζάχαρη και 3 κ.σ.κακάο
4 κούπες γάλα
110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
μια δόση αλκοόλ ή μπαχαρικών για extra γεύση
ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Οδηγίες:
Σε ένα μπωλ κτυπήστε την κρέμα με 1κσ.ζάχαρη μέχρι να γίνει απαλή σαντιγύ (να στέκεται). Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάλτε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατέψτε να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε λικέρ φουντουκιού ή βότκα βανίλια ή ρούμι μαύρο ή λικέρ καφέ ή μέντας. Μια
ή δύο κ.σ. σε κάθε κούπα, αναλόγως με το κρύο που κάνει έξω…
Αν θέλετε χωρίς αλκοόλ την σοκολάτα σας, προσθέστε κανέλα ή βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι ή καγιέν πιπέρι!
Ζεσταίνετε 4 κούπες, μοιράζετε την σοκολάτα, προσθέτετε 1 κουταλιά σαντιγύ, πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.
Αν έχετε πολλούς φίλους στο σπίτι, σερβίρετε την σοκολάτα σε καφετιέρα και βάλτε σε δίσκο όλα τα extra υλικά για να φτιάξει ο καθένας τη γεύση που θέλει.

tastefull.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου