Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. φρέσκο γάλα
10 κρόκοι αυγού
165 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια (εναλλακτικά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού)
μαύρη και άσπρη ζάχαρη για το κάψιμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε στη φωτιά την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαιράκι καθαρίζουμε το εσωτερικό της έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτούς το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.
Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκ. αυτών, ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο).
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Τα καίμε με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 10
Απο Γλυκές αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου