Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Άσπρα ποντικάκια (ατομικά κεκάκια με γλάσο)



Υλικά για το κέικ:
3 και 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας γάλα
λίγη βανίλια
1 κούπα τρούφα σοκολάτας

Για το γλάσο
1/2 κιλό βανίλια γλυκό
1 ασπράδι αυγού
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
3-4 σταγόνες λεμόνι

Για το γαρνίρισμα
χάρτινα γκοφρέ θηκάκια για κεκάκια
smarties
μπισκοτάκια σοκολάτας

Στο μπολ του μίξερ ρίξτε και ανακατέψτε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από την τρούφα σοκολάτας. Χτυπήστε τα 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, έως ότου επιτύχετε ένα μίγμα αφράτο και πηχτό. Ρίξτε την τρούφα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά να πάει παντού. Σ΄ένα ταψάκι με υποδοχές, ειδικό για κεκάκια, τοποθετήστε τα χάρτινα γκοφρέ θηκάκια και γεμίστε τα 3/4 με ζύμη. Ψήστε τα σε φούρνο στους 175 βαθμούς, επί 45 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο. Λιώστε τη βανίλια σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μαρέγκα σφιχτή. Αδειάστε τη μέσα στη ζεστή βανίλια και ανακατέψτε τη.Βουτήξτε τα κεκάκια στο γλάσο να γλασαρισθεί η επιφάνειά τους. Βάλτε δύο σοκολατένια κουφετάκια για μάτια και ένα κόκκινο για στόμα. Για αυτιά βάλτε δυο μισά σοκολατένια μπισκοτάκια ή αν έχετε χρόνο ζωγραφίστε επάνω σε ένα λαδόχαρτο κύκλους, περιγράφοντας ένα κέρμα των 10 δρχ., και απλώστε στην επιφάνεια λίγη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Βάλτε το λαδόχαρτο στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και ξεκολλήστε με προσοχή το σοκολατένια αυτάκια. Μπήξτε τα στα κεκάκια και αν θέλετε βγάλτε με το κορνέ σας κορδόνι, από γλάσο που θα βάψετε με δυο σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζοντας φιόγκους ανάμεσα στα αυτιά.

Αντί για γλάσο, μπορείτε να αλείψετε τα κεκάκια στην επιφάνεια με σαντιγύ

ΠΗΓΗ: www.parents.gr
__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου