Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Βάφλα με σοκολάτα

Συστατικά

  • 25 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
  • 1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου
  • 30 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουτ. Της σούπας κακάο
  • 20 γρ. Μαύρη σοκολάτα
  • 4 κουτ. Του καφέ ξύσμα καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος


Σε ένα μπολ διάλυσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα καρύδας και στην συνέχεια πρόσθεσε όλο το γάλα καρύδας. Δύο ώρες περίπου νωρίτερα, χτύπησε την ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού για ένα λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά-σιγά και συμπλήρωσε με το γάλα.  Άφησε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτύπα το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Πρόσθεσέ την στη ζύμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Ψήσε τις βάφλες σε μια βαφλιέρα. Ανακάτεψε την ζάχαρη με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα καρύδας με το άνθος αραβοσίτου. Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε μια βάφλα σε ένα πιάτο και κάλυψέ την με την σος σοκολάτα, πασπαλίζοντας με το ξύσμα καρύδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου