Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Χοιρομέρι


Ενα προϊόν που έχει γράψει ιστορία. Πρωτοαναφέρθηκε το 1738 από τον περιηγητή Richard Pococke, που διαπίστωσε πως πολλές γειτονικές χώρες αγόραζαν αυτό το μοναδικό αλλαντικό απ’ το νησί. Παρασκευάζεται από ολόκληρο μπούτι (μερί) γουρουνιού, που ωριμάζει για 20 ημέρες μέσα σε αλάτι και κρασί. Στη συνέχεια μπαίνει στο πιεστήριο για δύο ημέρες, περίπου, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Κατόπιν καπνίζεται 2-3 ώρες την ημέρα για 3 ολόκληρους μήνες, περνά από εξέταση για τυχόν μικρόβια και ξαναμπαίνει διαδοχικά στο πιεστήριο, μέχρι να αφαιρεθεί όλη η υγρασία. Διατηρείται για πολύ καιρό κρεμασμένο σε δροσερό μέρος.
ΠΗΓΗ www.timeoutcyprus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου