Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Συνταγή Μωσαϊκού

Χρόνος ετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Θερμίδες: 259/ μέτρια μερίδα






Υλικά:
- 250gr (ένα πακέτο) μαργαρίνη soft
- 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
- 3 κουταλιές τής σούπας κακάο
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 3/4 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
- 1 κουτάλι τής σούπας κονιάκ
- 1 βανίλια

Προετοιμασία:
- Βγάζουμε τη μαργαρίνη απ’ το ψυγείο να μαλακώσει
- Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια
- Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ (προσοχή δεν πρέπει να γίνουν σκόνη) κι έπειτα τα καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι -χωρίς λάδι- για λίγα λεπτά ώσπου να ροδίσουν
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών και κρατάμε τ’ ασπράδια για μαρέγκα που θα μας χρειαστεί στο τέλος

Σε ένα γυάλινο μπολ δουλεύουμε με τα χέρια τη μαργαρίνη μαζί με την άχνη ζάχαρη ώσπου να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους, το κονιάκ, τη βανίλια και το κακάο, ενώ ταυτόχρονα δουλεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο μπολ. Αφού ανακατέψουμε λίγο ακόμη βλέπουμε το μείγμα να γίνεται πιο ρευστό και πιο αφράτο, τότε το μωσαϊκό είναι έτοιμο.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή κάποιο άλλο σκεύος τής επιλογής μας έχοντας πρώτα τοποθετήσει μέσα διάφανη μεμβράνη (δε χρειάζεται να είναι στρωμένη τέλεια, δεν παίζει κανένα ρόλο στην εμφάνιση του γλυκού. Μας χρησιμεύει μόνο στο να μπορέσουμε να το αποκολλήσουμε εύκολα από το σκεύος). Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 3 ώρες περίπου ώσπου να παγώσει εντελώς.

Για το σερβίρισμα του μωσαϊκού:

   Γυρνάμε το μπολ σε μια πιατέλα. Με τη βοήθεια της μεμβράνης το μωσαϊκό ξεκολλάει εύκολα από το σκεύος. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, αφήνουμε το μωσαϊκό να μαλακώσει για 5 περίπου λεπτά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Διατηρούμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου