Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Πως φτιάχνονται τα χρωματιστά ζυμαρικά


Τα ζυμαρικά φτιάχνονται με ένα ζυμάρι το οποίο μετά το ζύμωμα του πλάθεται σε εκατοντάδες διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Το ζυμάρι αυτό φτιάχνεται συνήθως από σιτάρι ή άλλα δημητριακά με αποτέλεσμα να έχει ένα κιτρινωπό-άσπρο χρώμα. Διαφορετικά χρώματα επιτυγχάνονται με την προσθήκη φυτικών χρωστικών εκχυλισμάτων στο ζυμάρι πριν το στάδιο της ξήρανσης.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται συνήθως τα ακόλουθα χρώματα:
Τα μαύρα ζυμαρικά ( pasta nera ) χρωματίζονται με μελάνι από καλαμάρια ή σουπιές.
Τα πράσινα ζυμαρικά ( pasta verde ) χρωματίζονται με σπανάκι.
Τα μωβ ζυμαρικά ( pasta viola ) χρωματίζονται με ντομάτες ή παντζάρια.
Τα κόκκινα ζυμαρικά ( pasta rossa ) χρωματίζονται με καρότα.
Τα πορτοκαλί ζυμαρικά ( pasta arancione ) χρωματίζονται με διαφορετικές ποικιλίες κολοκύθας.
Τα χρώματα αυτά προσδίδουν παράλληλα και κάποια γεύση στα ζυμαρικά η οποία όμως συνήθως υπερκαλύπτεται από εκείνη της χρησιμοποιούμενης σάλτσας.
ΑΠΟ FOOD - INFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου