Τα ζυμαρικά φτιάχνονται με ένα ζυμάρι το οποίο μετά το ζύμωμα του πλάθεται σε εκατοντάδες διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Το ζυμάρι αυτό φτιάχνεται συνήθως από σιτάρι ή άλλα δημητριακά με αποτέλεσμα να έχει ένα κιτρινωπό-άσπρο χρώμα. Διαφορετικά χρώματα επιτυγχάνονται με την προσθήκη φυτικών χρωστικών εκχυλισμάτων στο ζυμάρι πριν το στάδιο της ξήρανσης.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται συνήθως τα ακόλουθα χρώματα:
Τα μαύρα ζυμαρικά ( pasta nera ) χρωματίζονται με μελάνι από καλαμάρια ή σουπιές.
Τα πράσινα ζυμαρικά ( pasta verde ) χρωματίζονται με σπανάκι.
Τα μωβ ζυμαρικά ( pasta viola ) χρωματίζονται με ντομάτες ή παντζάρια.
Τα κόκκινα ζυμαρικά ( pasta rossa ) χρωματίζονται με καρότα.
Τα πορτοκαλί ζυμαρικά ( pasta arancione ) χρωματίζονται με διαφορετικές ποικιλίες κολοκύθας.
Τα χρώματα αυτά προσδίδουν παράλληλα και κάποια γεύση στα ζυμαρικά η οποία όμως συνήθως υπερκαλύπτεται από εκείνη της χρησιμοποιούμενης σάλτσας.
ΑΠΟ FOOD - INFO
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου