Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκολατάκια φράουλας



Υλικά

για τη γέμιση:

250 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. γάλα
10 γρ. Κουαντρό
50 γρ. πολτός φράουλας
για τα σοκολατάκια:
500 γρ. κουβερτούρα
φόρμα για σοκολατάκια


Διαδικασία

για τη γέμιση:

Πλένω και αφαιρώ τα κοτσάνια από τις φράουλες. Τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στην 1η σκάλα για 10' περίπου) λιώνω τη λευκή σοκολάτα. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, με το γάλα και στο τέλος προσθέτω το αλκοόλ. Όταν πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας και δεν καίει πια, ενώνω το γάλα με τη σοκολάτα κι ανακατεύω ζωηρά. Προσθέτω και τον πολτό της φράουλας. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ που έχω αφήσει λίγη ώρα στην κατάψυξη και βάζω το μείγμα στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.


για τα σοκολατάκια:
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Όταν πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 31° C, γεμίζω τα θηκάκια από τη φόρμα μου. Το ζητούμενο από τη στιγμή που έχουμε και γέμιση, είναι να φτιάξω μια λεπτή στρώση που να καλύψει ίσα-ίσα τον πάτο από τη φόρμα και όχι όλη τη φόρμα. Αφού, λοιπόν, σκεπάσω τον πάτο, γυρνάω τη φόρμα και αφήνω να πέσει η περιττή ποσότητα σοκολάτας. Επίσης, με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι χτυπάω τη φόρμα γύρω-γύρω, ώστε να μη μείνει αέρας μέσα. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνω γύρω στο 30λεπτο (ανάλογα το ψυγείο) να κρυώσει καλά.
Βγάζω από το ψυγείο και τη φόρμα και τη γέμιση. Γεμίζω με την κρέμα τα θηκάκια μου και σκεπάζω με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Ξανά, χτυπάω να καθίσει σωστά η σοκολάτα χωρίς αέρας και αφαιρώ με μια σπάτουλα την περιττή ποσότητα σοκολάτας. Βάζω ξανά στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Ξεφορμάρω τα σοκολατάκια από τη θήκη, στρίβοντας το υλικό της φόρμας σα να ήταν παγοθήκη!

πηγη   www.pastrychef.gr/recipe_226.html

2 σχόλια: