Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Muffin Pizza με φέτα



Συστατικά

2 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη κόκκινη (γλυκιά) πιπεριά
1/3 του φλιτζανιού αλέυρι ολικής άλεσης
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ baking powder
1 κ.σ ζάχαρη
½ κ.γ ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι
1/3 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/3 του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 κ.σ ελιές κομμένες σε ροδέλες


Τρόπος μαγειρέματος

Ζέστανε λάδι σε μια μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τν πιπεριά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Για 5 λεπτά περίπου. Άφησε το μείγμα να κρυώσει για δέκα λεπτά.
Στο μεταξύ προθέρμανε το φούρνο στους 200 ºC και βουτύρωσε το ταψάκι για Muffins. Αν δεν έχεις, χρησιμοποίησε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης
Ανακάτεψε το αλέυρι με το baking powder, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ
Ανακάτεψε την φέτα με το αυγό, τον πελτέ ντομάτας και τις ελιές και πρόσθεσέ τα στο μείγμα με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Πρόσθεσε τα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα στεγνά υλικά και ανακάτεψε ελαφρά να ενωθούν.
Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 και ψήσε για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σέρβιρονται χλιαρά

ΠΗΓΗ TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου