1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
4-5 φέτες ζαμπόν κομμένες μικρά κομμάτια
1 ¼ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή φέτα
1 φλιτζάνι ανάμικτη ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα.2. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν ανακατεμένο με λίγη από την φαρίνα και το τυρί. Ρίχνετε λίγη λίγη την φαρίνα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά.
3.Βουτυρώνετε και αλευρώνεται μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα.
4.Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
πηγη http://toblogtonkirion.gr
Να πάρω μια φετούλα εεεε;;; :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Ποτέ δεν εχω δοκιμασει αλμυρο κέικ...Φαινεται νοστιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια
Γειά σου asteri!! Πάρε όσες φέτες θές, είναι πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
Ελπινίκη μου, δοκίμασέ το είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει.
φιλάκια!!
Τα γλυκά τα λατρεύω αλλά μπροστά σε ένα αλμυρό κέικ τα...ξεχνώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι αυτό εδώ μ΄ αρέσει.!
Ζαμπία
Γειά σου Ζαμπία μου, χαίρομαι που σου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά πολύ νόστιμο!!
Δοκίμασέ το!
Φιλάκια!!
Κάτι παρόμοιο φτιάχνω κι εγώ, σούπερ είναι ~ και η φωτογραφία σου λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ Betty's Cuisine ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!!!