Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αλμυρό κέικ

 


Υλικά για μία φόρμα 
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
4-5 φέτες ζαμπόν κομμένες μικρά κομμάτια
1 ¼ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή φέτα
1 φλιτζάνι ανάμικτη ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα.
2. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν ανακατεμένο με λίγη από την φαρίνα και το τυρί. Ρίχνετε λίγη λίγη την φαρίνα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά.
3.Βουτυρώνετε και αλευρώνεται μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα.
4.Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

                                                                               ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
                                                                                               ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

πηγη http://toblogtonkirion.gr

7 σχόλια:

  1. Να πάρω μια φετούλα εεεε;;; :))
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν εχω δοκιμασει αλμυρο κέικ...Φαινεται νοστιμο...
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου asteri!! Πάρε όσες φέτες θές, είναι πεντανόστιμο!
    Φιλάκια!!

    Ελπινίκη μου, δοκίμασέ το είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει.
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γλυκά τα λατρεύω αλλά μπροστά σε ένα αλμυρό κέικ τα...ξεχνώ.
    Κι αυτό εδώ μ΄ αρέσει.!
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Ζαμπία μου, χαίρομαι που σου αρέσει.
    Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο!!
    Δοκίμασέ το!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι παρόμοιο φτιάχνω κι εγώ, σούπερ είναι ~ και η φωτογραφία σου λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ Betty's Cuisine ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!

    ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή